MENU
510f7eef6481a

Duurzame diamanten

Comments (0) Duurzaamheid

Er zijn mensen denken dat synthetische diamanten zijn een nieuwe dimensie geven aan de sieraden handel.

 

MARKETING SYNTHETISCHE ETHIEK

Fabrikanten van synthetische diamanten beweren een meer ethisch alternatief voor natuurlijke diamanten in handen te hebben. Anderhalf miljoen arbeiders in de diamant mijnbouw zijn afhankelijk van de verkoop van natuurlijke diamanten om in hun levensonderhoud te kunnen voldoen. De fabrikanten die synthetische diamant als een alternatief voor natuurlijke diamanten aanbieden roven het brood uit de mond van de armste mensen in de wereld.

verklaringen en marketing initiatieven die beweren synthetische diamanten zijn meer ethisch dan natuurlijke diamanten zijn leugenaars te geven. In plaats van het helpen van gravers geworden maatschappelijk verantwoord en de ondersteuning van fair trade diamanten, zijn ze vertellen mensen niet te kopen van gravers

 

Verkopen van een product met continu dalende prijzen

Synthetische diamanten zijn man made wat betekent dat de mens er onbeperkte hoeveelheden van kan maken. Het onderzoek naar synthetische diamant technologie wordt gedreven door de Amerikaanse, Chinese ministeries van defensie op zoek naar strategische militaire innovaties, onder andere, geavanceerde lenzen voor lasers. Gezien de wereldwijde concurrentie en dat er alleen al in China,zo’n 10.000 machines actief zijn, is het waarschijnlijk dat de productie van synthetische diamant omhoog zal schieten. Bovendien zal door de hevige concurrentie de kostprijs van synthetische diamant snel dalen. Men schat in dat de prijzen elke 18 tot 24 maanden 50 procent zullen dalen.

 

Verkopers van synthetische diamant stellen dat hun diamant precies hetzelfde is als een natuurlijke diamant. Dat is niet waar. Grote natuurlijke diamanten zijn schaars en zeker met een betrouwbaar diamant certificaat, en dat is de reden dat grote of gekleurde diamanten (gele diamant, roze diamant) een hoge waarde vertegenwoordigen. Synthetische diamanten zijn niet schaars en vertegenwoordigen geen grote waarde want deze kunnen in onbeperkte hoeveelheden geproduceerd worden.

Een analyse van prijzen van briljant geslepen 1-karaat synthetische diamanten aangeboden op de website van Diamond Foundry en 1-karaat natuurlijke briljant geslepen diamanten geeft maar een zeer klein prijs verschil van 8,4% aan.

Zou u een synthetische diamant kopen met in het achterhoofd de te verwachten prijsdaling? De prijs van een diamant die op natuurlijke wijze is ontstaan zal altijd hoger blijven. Er zijn al jarenlang synthetische saffieren en robijnen op de markt met alle eigenschappen van natuurlijke saffier. Toch zijn deze “edelstenen” niet kostbaar terwijl onbehandelde natuurlijke saffieren en robijnen constant in prijs blijven stijgen.