MENU
DSC_0501_edited-2-1024x951

Duurzame smoothie

Comments (0) Lifestyle

Deze courgette komkommer druif basilicum smoothie is weer eens smoothie zonder banaan of avocado. Dat maakt hem minder romig, maar hij is nog steeds lekker!

In de meeste gevallen neig ik wel sterk naar een smoothie met banaan of avocado. Die twee zorgen voor een aangename structuur en maken een groene smoothie wat minder waterig. Je zult met deze smoothie ook sneller merken dat het pulp al snel boven komt drijven en het water naar beneden zakt. Helemaal niets mis mee, even roeren en drinken maar.

Want lekker is hij wel!

De medjool dadel voeg ik toe om het bittertje van de druivenschillen te overstemmen. Het valt reuze mee en het is afhankelijk van het type druif, maar ik vind het met het zoetje erbij toch net iets lekkerder. Het toevoegen van de medjool dadel is dus geen noodzaak.

Als je het wel doet, kies dan ook echt voor een medjool dadel. Die zijn zo lekker zacht en smeuïg. Dat is echt een wereld van verschil met zo’n uitgedroogde harde gewone dadel. Zo’n medjool dadel eet ik ook wel eens tussendoor met een handje noten. Superlekker en voedzaam. Dadels zijn ook base vormend, dus passen supergoed binnen het Alkaline eetpatroon achter Supersnel Gezond.