MENU
Eco_Image-6

Tilburgers denken mee

Comments (0) Tilburg

Tilburgers kunnen meedenken over een duurzaam Tilburg. Ideeën posten kan tot en met 15 december op de Facebookpagina van de gemeente.

2 van die ideeën worden na de 15e door wethouder Berend de Vries uitgekozen om ze uit te gaan voeren. Voor het beste idee om de luchtkwaliteit te verbeteren is een bedrag van 10.000 euro beschikbaar. Het beste algemene duurzame idee kan 5.000 euro winnen. De suggesties moeten aan een aantal randvoorwaarden voldoen. Zo moeten de ideeën bijdragen aan de verbetering van de duurzaamheid in Tilburg en moeten ze uitvoerbaar zijn. Verder moet er voor een idee draagvlak zijn onder de Tilburgers. Het aantal likes op Facebook is daarbij belangrijk. Ook moet degene die met de suggestie komt, helpen bij de voorbereiding en uitvoering van het project. Bewoners erbij betrekken en regelmatig verslag doen van de vorderingen op de Facebooppagina van de gemeente.
Hergebruik van afval

Een duurzaam idee kan gaan over energiebesparing en hergebruik van afval. Maar ook over duurzaam produceren en educatie. De beschikbare bedragen zijn bedoeld als een stimulans, zodat het idee ook daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Berend de Vries van Milieu: “Ik heb er vertrouwen in dat er veel creatieve en vooral ook uitvoerbare ideeën worden ingediend. Tilburg zit barstensvol talent, initiatief- en innovatief vermogen. Daar willen we als gemeente zoveel mogelijk gebruik van maken.